Verejnoprávny prívarok

Autor: Viera Mikulská | 5.10.2009 o 11:07 | Karma článku: 23,72 | Prečítané:  6302x

Naša verejnoprávna televízia ma už dávno nevzrušuje. Chápem, že ak vlastní píplmetre vzorka pozostávajúca výlučne z mentálne retardovaných jedincov, ktorí sú ochotní civieť na obrazovku šesť hodín denne a schopní bez psychických následkov dobrovoľne odsledovať dva diely nemeckej telenovely za sebou, programová ponuka pozostávajúca z psychedelických repríz Senzusu, Kaviarne Slávia a Silvestrovských "zábavných" programov je štandard. Chápem aj to, že u nás neexistuje pôvodná tvorba (Pokoj v duši, Jánošíka a spol. nerátam, to nie je tvorba, ale výsmech nárokov aj toho najmenej náročného diváka) a keďže tí naši neboráci hereckí z niečoho musia žiť, dobrá je akákoľvek relácia. O varení, záhradke, domácom majstrovaní, či o mierne senilnom, ale zato hojne uslintanom spomínaní na časy, keď sme mali zuby a vlasy a obšťastnili sme všetko, čo pred nami neušlo na strom.

Predstavujem si to takto:

Príde Kamilka Magálová do verejnoprávnej kancelárie riaditeľa. "Počuj, Pištike, vieš, ja mám ten penzión, aj variť viem, nemohol by si tú šibnutú Vačkovú vyraziť a dať tam mňa? To vieš, keď mám ten penzión..."

"Ej, Kamilka," poškrabe sa generálny po prehadzovačke, "Vačkovú nemôžem odstaviť, má zmluvu, potvora, ale vieš, čo? Posunieme Divokého anjela, a dám ti tam vlastnú reláciu. Keď už máš ten penzión..."

Kamilke pridelia kuchára. Kamilka sa s ním dojemne privíta, slzičku vypustí, že kuchár je síce Maďar, ale ona má veľké politicky korektné srdce a vie, že sa máme mať všetci radi bez ohľadu na to, či je naším národným jedlom borovička, alebo halászlé. Takže: Kamilka má kuchára, kuchyňu, vysielací čas, Pištike má pobyt v penzióne. I priberie sa zasvätiť národ verejnoprávny do kulinárskych tajomstiev. Tekvicový prívarok. Prosím? Zbystrím ucho, ale počujem dobre, tekvicový prívarok. Ako príloha varené zemiaky a volské oko. Wow. Kým kuchár otročí (to má za tých tisíc rokov poroby národa nášho holubičieho), Kamilka vysvetľuje. Vraj cibuľu treba pokrájať na rovnaké kúsky, ani veľké, ani malé. Kôpor pridávame preto, lebo má kôprovú chuť. Ak vodu, ktorú pustila nastrúhaná tekvica nezlejeme, ale pridáme do prívarku, nemusíme počas dusenia pridávať OBYČAJNÚ vodu. No nič, alebo si zo mňa Kamilka robí srandu, alebo ma zlatý klinec programu ešte len čaká. Hádam doň na záver drbne aspoň hľuzovky a brandy, keď už varí ten najobyčajnejší prívarok. Ale nie. Dá doňho čo? HROZIENKA! Tekvicový prívarok sprznený hrozienkami za mojich 150 verejnoprávnych slovenských korún. To je horšie ako Máziková bez podprsenky.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Môžu zmeniť výsledky volieb. Prieskumy pred voľbami zažívajú hodinu pravdy

Prečítajte si, ako sa orientovať v údajoch agentúr.

STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Čo hovoria a čo nehovoria prieskumy

Že informácie ovplyvňujú správanie voličov, nie je žiadna chyba.


Už ste čítali?